07 81 61 500 info@zd-sevnica.si

Zdravstveni dom Sevnica, Trg svobode 14, 8290 Sevnica

Neverjetna leta

Program za starše otrok, starih od 3. - 8. let

Nazaj

Neverjetna leta

Program na enostaven, razumljiv in prijazen način staršem predstavlja veščine pozitivnega starševstva, kar vzpodbuja otrokov kognitivni, socialni in čustveni razvoj, izboljšuje učne dosežke ter omogoča varnejše in bolj zdravo odraščanje. Pozitivno starševstvo krepi vez med otrokom in starši, deluje zaščitno in izboljša že nastalo težavno vedenje otrok.

Program je namenjen staršem (predšolskih) otrok od približno 3. do 8. leta starosti, ki se srečujejo s težavnim vedenjem svojih otrok.

V programu starševstva se starši srečujejo v skupini z dvema usposobljenima moderatorjema. V skupini imajo priložnost, da v prijetnem, sodelovalnem vzdušju razvijajo nove strategije za uravnavanje vedenja svojih otrok. Delo v skupini vključuje postavljanje individualnih ciljev, igre vlog, samorefleksijo, povratne informacije s strani moderatorjev in domače aktivnosti. Moderatorja predvajata učne posnetke, ki spodbujajo razpravo v skupini, izmenjavo idej in reševanje problemov. Starši na vsakem srečanju dobijo povzetek obravnavane teme, navodila za aktivnosti, ki jih vadijo doma z otrokom, in kratke zapiske z najpomembnejšimi točkami.

Programi starševstva potekajo v predavalnici ZD Sevnica, v skupini 8-12 staršev, enkrat tedensko po dve uri, 14-16 srečanj in so za starše brezplačni.

V januarju 2023 smo pričeli z delavnico, ki bo potekala ob torkih, od 16. do 18. ure.

Na spletni povezavi izpolnite prijavnico: https://neverjetna-leta.si/

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo v CDZOM Posavje, Trg svobode 6 (v NLB Sevnica, prvo nadstropje), tel. št.: 07 81 61 565, 041 302 020, cdzom@zd-sevnica.si

Splošne informacije

Uradni podatki

ZD Sevnica

Srebrni

Cert ID: 0019/00019

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Zdravstveni dom Sevnica
Matična številka: 5636558000