07 81 61 500 tajnistvo@zd-sevnica.si

Zdravstveni dom Sevnica, Trg svobode 14, 8290 Sevnica

Pomembno obvestilo za uporabnike zdravstvenih storitev

Vse uporabnike zdravstvenih storitev obveščamo, da v Zdravstvenem domu Sevnica še vedno izvajamo naslednje ukrepe:

 

  • Na zdravstveno obravnavo se je potrebno predhodno naročiti. Informacije o delu ambulant izbranih osebnih zdravnikov najdete na zavihku: RAZPORED DELA
  • Pred obiskom izpolnite vprašalnik o zdravstvenem stanju. Izpolnjen vprašalnik prenesite sabo na pregled. V primeru, da na katerokoli vprašanje odgovorite pritrdilno (DA), se pred obiskom dodatno telefonsko posvetujte z zdravstvenim osebjem ambulante. Vse uporabnike zdravstvenih storitev pozivamo, da navedejo točne in resnične podatke o zdravstvenem stanju. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 10 minut pred terminom.
  • Na pregled pridite z zaščitno masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave.
  • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.
  • Vstop v zdravstveni dom poteka skozi eno vstopno točko – epidemiološko triažo, kjer predložite izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, si razkužite roke, izvedena pa bo tudi meritev telesne temperature. Ob vstopu v zdravstveno ustanovo ravnajte v skladu z navodili zdravstvenega osebja. Vstop v zdravstveni dom poteka:
od ponedeljka do petka med 6.30 - 20.00 uro – glavni vhod (pri lekarni)
od ponedeljka do petka med 20.00 in 6.30 uro, ter ob sobotah, nedeljah in praznikih vhod Nujna medicinska pomoč.
  • Vse uporabnike zdravstvenih storitev naprošamo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov infekcijskega obolenja – vročina, kašelj, težko dihanje, nahod in driska - podobnim Koronavirusu (SARS-CoV-2) ne vstopate v prostore zdravstvenega doma in ostalih zdravstvenih ustanov. Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko. Vstop potencialno bolnih ali bolnih oseb v zdravstveno ustanovo pomeni visoko tveganje za okužbo za vse ostale prisotne (paciente in zdravstveno osebje). Vzpostavljeno imamo  akutno ambulanto, za pregled se je potrebno predhodno naročiti pri izbranem osebnem zdravniku. 
  • Zdravstvene administrativne zadeve - za katere ni potreben obisk pri izbranemu osebnemu zdravniku -  urejajte po telefonu ali elektronski pošti.
  • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

Pozivamo za strpnost in razumevanje pri upoštevanju navedenih ukrepov.