Get Adobe Flash player

dpp

ESS

Društva

Nagovor glavne medicinske sestre

Pomočnica direktorice za področje zdravstvene nege

Violeta Bahat Kmetič, dipl.m.s.

T: 07 81 61 554

Elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Poslanstvo zdravstvene nege je obravnava človeka, zdravega ali bolnega (pacient, bolnik, varovanec, stanovalec, uporabnik, klient, ...), ki je enkraten in neponovljiv v času in prostoru in je zato najvišja vrednota vrednostnega sistema medicinske sestre. Sposobnost doživljanja in razumevanja človeka kot celote telesnega, duševnega, duhovnega in socialnega bitja usklajuje diplomirana medicinska sestra s svojimi znanji, izkušnjami in sposobnostmi ob nenehnem prilagajanju in spreminjanju svojega pozitivnega odnosa do sebe, do drugih in do okolice.

MEDICINSKA SESTRA je usposobljena strokovnjakinja za celostno (holistično) obravnavo posameznikov in skupin, ki avtonomno prevzema naloge in odgovornosti v sistemu zdravstvenega varstva, socialnega varstva in področja šolstva.

Je samostojna strokovnjakinja v negovalnem timu in članica zdravstvenega tima, v katerem si skupaj s strokovnjaki deli vloge v zdravstveni obravnavi pacienta.

Išče učinkovite poti za spoštljive, strpne, razumevajoče in dobre medsebojne odnose na delovnem mestu, ki so temelj kakovostnega, uspešnega in učinkovitega sela in so bistvene za zadovoljstvo posameznika, skupine in institucije.

(Iz Kodeksa etike medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Slovenije)

Zadnjič posodobljeno (Petek, 18 Maj 2018 09:24)